Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ανοξείδωτου ατσαλιού #1

ανοξείδωτο ατσάλι Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα δημοφιλές υλικό για κοσμήματα επειδή είναι προσιτό και ανθεκτικό. Σε αντίθεση με άλλα μαλακότερα υλικά, μπορεί να αντέξει τις περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες χωρίς να υποστεί διάβρωση και γρατζουνιές. Επιπλέον, τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι δεν μαυρίζουν, επομένως δείχνουν όμορφα ακόμη και με ελάχιστη συντήρηση.

Είναι επίσης εξαιρετικό για όσους είναι αλλεργικοί σε ορισμένα μέταλλα ή προτιμούν να αποφεύγουν το ασήμι και τον χρυσό. Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι έχουν πολλά πλεονεκτήματα, αλλά πριν προχωρήσετε στην αγορά κοσμημάτων από ανοξείδωτο ατσάλι, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ;

Πρόκειται για μείγμα άνθρακα και σιδήρου, το ανοξείδωτο ατσάλι αποτελείται από τουλάχιστον 10,5% χρώμιο και το πολύ 1,2% άνθρακα. Αυτό συνδυάζεται με άλλα κράματα όπως το νικέλιο και το τιτάνιο για ανθεκτικότητα και άλλες πλεονεκτικές ιδιότητες.

Ανοξείδωτο Ατσάλι

Εκτός από την ανθεκτικότητα και τη χαμηλή συντήρηση, ο ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα εξαιρετικό υλικό για κοσμήματα επειδή μπορεί να έχει μια ποικιλία φινιρισμάτων, όπως βουρτσισμένο, χαραγμένο, ματ και γυαλιστερό. Χρησιμοποιείται επίσης συχνά στο εσωτερικό σχεδιασμό, στα φωτιστικά των δρόμων και στα εργαλεία κουζίνας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Ας εξερευνήσουμε λεπτομερέστερα τα διάφορα πλεονεκτήματα της χρήσης κοσμημάτων από ανοξείδωτο ατσάλι.

ΔΕΝ ΣΚΟΥΡΙΑΖΕΙ

Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι δεν σκουριάζουν, εφόσον διατηρείται το προστατευτικό στρώμα χρωμίου. Επίσης, δεν οξειδώνεται όπως ο μπρούντζος ή ο ορείχαλκος, οπότε δεν αλλάζει χρώμα με την πάροδο του χρόνου.

ΔΕΝ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ

Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι δεν γρατζουνίζονται ή καταστρέφονται εύκολα όπως άλλα μέταλλα. Επίσης, δεν χρειάζεται να γυαλίζεται τόσο συχνά όσο το ασήμι, ο χρυσός και η πλατίνα.

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΟ

Το γεγονός ότι είναι υποαλλεργικό σημαίνει ότι είναι απίθανο να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Δεν επηρεάζει τον οργανισμό και δεν προκαλεί αρνητικές επιδράσεις στο δέρμα.

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι άπειρα ανακυκλώσιμα με ποσοστό ανάκτησης σχεδόν 100%. Εάν έρθει σε επαφή με άλλα στοιχεία, παραμένει περιβαλλοντικά αδρανές και ουδέτερο χωρίς να απορροφά ενώσεις που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τη σύνθεσή του.

Εξαιτίας αυτού, τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον θέλει να κάνει πιο οικολογικές επιλογές.

ΤΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΕΣ

Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι επίσης βιοσυμβατό, επομένως το ανοξείδωτο ατσάλι δεν έχει βιολογικές ή χημικές επιδράσεις στον οργανισμό. Δεν διαρρέει στο αίμα σας, δεν προκαλεί ανεπιθύμητες ενέργειες και δεν θα επηρεάσει οποιαδήποτε φάρμακα ή ιατρικές διαδικασίες.

ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ OUTFITS

Τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι ταιριάζουν με τα περισσότερα outfits, από casual μέχρι επίσημο ντύσιμο. Μπορείτε να τα συνδυάσετε ανάλογα με την περίσταση.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Με τόσα πολλά οφέλη, ίσως αναρωτηθείτε αν υπάρχουν μειονεκτήματα στα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι. Τα μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη σας είναι:

Η ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑΤΑΙ

Δεδομένου ότι τα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι είναι συνήθως προσιτά στην τιμή, δεν μπορείτε να περιμένετε ότι η αξία τους θα αυξηθεί, σε αντίθεση με τα πιο ακριβά μέταλλα.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Άλλο ένα μειονέκτημα των κοσμημάτων από ανοξείδωτο ατσάλι είναι ότι μπορεί να έχουν περιορισμένες επιλογές σχεδιασμού. Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα πιο σκληρό υλικό για επεξεργασία σε σύγκριση με άλλα μέταλλα όπως ο χρυσός ή το ασήμι, γεγονός που μπορεί να περιορίσει τα περίπλοκα σχέδια που μπορούν να δημιουργηθούν. Αυτό μπορεί να καταστήσει δύσκολη την εύρεση ενός κοσμήματος από ανοξείδωτο ατσάλι που να ταιριάζει με το συγκεκριμένο στυλ ή τις προτιμήσεις σας.

Εν κατακλείδι το ανοξείδωτο ατσάλι είναι τέλειο υλικό για τα κοσμήματα σας, και με την πληθώρα ποικιλία τον design μας θα βρείτε σίγουρα το ιδανικό για εσάς. Αλλά μην ξεχνάτε ότι ένα κόσμημα για να κρατήσει την λάμψη του, χρειάζεται φροντίδα. Για αυτό και εμείς σας έχουμε

Συμβουλές για τη συντήρηση των κοσμημάτων σας από ανοξείδωτο ατσάλι.

Σχετικά προϊόντα


Share:

Έχω απορία

Δεν είσαι μέλος?