Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

Τι είναι το ασήμι 925; #3

Τι είναι το ασήμι 925;

Το ασήμι είναι ένα είδος κράματος που αποτελείται από 92,5% καθαρό ασήμι και 7,5% άλλα μέταλλα, συνήθως χαλκό και άλλα κράματα. Η προσθήκη χαλκού στον άργυρο παρέχει πρόσθετη αντοχή και ανθεκτικότητα, καθιστώντας τον πιο σταθερό και πιο εύκολο στην επεξεργασία από τον καθαρό ασήμι. Ως αποτέλεσμα, πολλά από τα ασημένια κοσμήματα που διατίθενται για αγορά στην αγορά είναι κατασκευασμένα από ασήμι 925.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι σημαίνει το “925” στα κοσμήματα;

Το ασήμι είναι μια ένωση που αποτελείται από 92,5% καθαρό ασήμι και 7,5% άλλα μέταλλα, συνήθως χαλκό. Η σήμανση 925 στο ασήμι υποδεικνύει την πραγματική περιεκτικότητα του κράματος σε ασήμι. Η προσθήκη χαλκού αυξάνει τη σκληρότητα του κράματος, μετατρέποντάς το σε ένα πολύ πιο ανθεκτικό υλικό για την κατασκευή κοσμημάτων. Η ποιότητα του ασήμι 925 αναγνωρίζεται συχνά από τη σφραγίδα “.925”, “925 STG” ή “92,5”, η οποία επιτρέπει στους κοσμηματοποιούς να παράγουν περίπλοκα και πολύπλοκα σχέδια κοσμημάτων με ασήμι 925.

Παρόλο που το ασήμι 925 είναι πιο σκληρό από το καθαρό ασήμι, εξακολουθεί να είναι επιρρεπής σε γρατζουνιές και αμαυρώσεις. Για να αποφευχθεί αυτό, μπορεί να εφαρμοστεί ένα στρώμα επιμετάλλωσης χρησιμοποιώντας χρυσό για να αλλάξει το χρώμα, ή ρόδιο για να ενισχυθεί το προστατευτικό ασφαλείας πάνω από την επιφάνεια του κοσμήματος. Λαμβάνοντας αυτές τις προφυλάξεις, τα κοσμήματα από ασήμι 925 μπορούν να διατηρήσουν την ομορφιά και την αντοχή τους για χρόνια.

Γιατί να επιλέξετε το ασήμι 925 αντί για καθαρό ασήμι;

Η διαφορά μεταξύ ασήμι 925 και καθαρό ασήμι επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τους ακόλουθους παράγοντες:

  • Κόστος – Όταν πρόκειται για ασήμι, η καθαρότητα είναι ευθέως ανάλογη του κόστους. Το πραγματικό ασήμι, το οποίο έχει μεγαλύτερη καθαρότητα από το ασήμι 925, είναι γενικά ακριβότερο. Ωστόσο, το ασήμι 925 είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση λόγω της σχετικής προσιτής τιμής του. Παρά το γεγονός ότι είναι λιγότερο καθαρό από το πραγματικό ασήμι, το ασήμι 925 διατηρεί την ομορφιά και τη λαμπερή του εμφάνιση. Ως εκ τούτου, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια προσιτή επιλογή.
  • Παράγοντας ανθεκτικότητας – Τα πρόσθετα κράματα μετάλλων στο ασήμι 925 το καθιστούν σημαντικά ισχυρότερο και πιο ανθεκτικό σε σύγκριση με το ασήμι. Αυτή η ανθεκτικότητα εξασφαλίζει ότι τα κοσμήματα από ασήμι 925 μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο, διατηρώντας παράλληλα το σχεδιασμό και την ελκυστικότητά τους. Ο χαλκός είναι το συνηθέστερο επιλεγμένο μέταλλο για τη δημιουργία των κραμάτων που χρησιμοποιούνται στο ασήμι 925. Προσφέρει εξαιρετική ανθεκτικότητα, σταθερότητα και μακροζωία, καθιστώντας το μια αξιόπιστη επιλογή για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας κομματιών από ασήμι 925.
  • Ευκολότερη διαμόρφωση – Η πολυπλοκότητα του σχεδιασμού ενός κοσμήματος μπορεί να αυξήσει σημαντικά την αξία του. Το καθαρό ασήμι είναι γνωστό ότι είναι μαλακό και εύπλαστο, ενώ το ασήμι 925 είναι πολύ πιο ανθεκτικό και εύπλαστο. Αυτό διευκολύνει τη δημιουργία περίπλοκων και μοναδικών σχεδίων με κοσμήματα από ασήμι 925. Επιπλέον, το ασήμι 925 είναι ευκολότερο να αλλάξετε το μέγεθος, να το επισκευάσετε και να το γυαλίσετε σε σύγκριση με άλλους τύπους κοσμημάτων. Και όταν εμφανίζονται γρατσουνιές ή γδαρσίματα, το ασήμι 925 μπορεί εύκολα να αποκατασταθεί στην αρχική του λάμψη.
Τι είναι το ασήμι 925;

Πώς ξέρετε ότι έχετε πραγματικό ασήμι 925;

Υπάρχουν τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το πραγματικό ασήμι από τα ψεύτικα ασημένια κοσμήματα που κυκλοφορούν στην αγορά.

  • Καθαρίστε τα κοσμήματά σας – Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό λευκό πανί γυαλίσματος και τρίψτε τα απαλά. Αν παρατηρήσετε μαύρα σημάδια στο πανί μετά το τρίψιμο, είναι ένα καλό σημάδι ότι το κόσμημα είναι κατασκευασμένο από γνήσιο ασήμι 925. Αυτό συμβαίνει επειδή η δράση του γυαλίσματος αφαιρεί το οξειδωμένο στρώμα που σχηματίζεται φυσικά στο ασήμι με την πάροδο του χρόνου, αποκαλύπτοντας το λαμπερό, αψεγάδιαστο μέταλλο που βρίσκεται από κάτω.
  • Εκτελέστε τη δοκιμή νιτρικού οξέος – Ξεκινήστε προσθέτοντας μια σταγόνα νιτρικού οξέος στην επιφάνεια του κοσμήματος. Εάν είναι αυθεντικό, η επιφάνεια θα παραμείνει αναλλοίωτη. Ωστόσο, εάν το κόσμημα είναι κατασκευασμένο από ψεύτικο ασήμι ή είναι επάργυρο, η περιοχή με το νιτρικό οξύ θα γίνει πράσινη λόγω της παρουσίας προσμίξεων όπως το νικέλιο. Αντίθετα, το πραγματικό ασήμι 925 θα αποκτήσει κρεμώδες χρώμα όταν εκτεθεί σε νιτρικό οξύ.

Σημείωση: “Θυμηθείτε να φοράτε γάντια και γυαλιά για να προστατεύσετε τα χέρια και τα μάτια σας κατά τη διάρκεια της δοκιμής νιτρικού οξέος.

  • Κάντε τεστ οσμής – Εάν εντοπίσετε μια δυσάρεστη οσμή, μπορεί να είναι σημάδι ότι το αντικείμενο περιέχει υπερβολική ποσότητα χαλκού. Το αληθινό ασήμι 925 δεν πρέπει να έχει διακριτή οσμή.
  • Εκτελέστε δοκιμή μαγνήτη – Ένας μαγνήτης δεν πρέπει να έχει καμία επίδραση στο λεπτό ασήμι ή στο ασήμι 925. Εάν ένα κόσμημα έλκεται από έναν μαγνήτη, είναι πιθανό να μην είναι κατασκευασμένο από αυθεντικό ασήμι αλλά από ασήμι που έχει επάργυρη επένδυση πάνω σε ένα βασικό μέταλλο.
  • Προσδιορίστε τη σήμανση της σφραγίδας ποιότητας – Ο προσδιορισμός της γνησιότητας του ασήμι 925 είναι αρκετά απλός, καθώς οι σημάνσεις είναι απλές. Ένα γνήσιο ασημένιο κόσμημα από ασήμι 925 θα έχει σφραγίδα με ενδείξεις όπως “.925”, “92.5”, “925”, “Ster” ή “Sterling Silver” σε μια κρυφή περιοχή ή πίσω από κάθε κόσμημα.

Σχετικά προϊόντα


Share:

Έχω απορία

Δεν είσαι μέλος?