Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€

Συμβουλές για τη συντήρηση των κοσμημάτων σας από ανοξείδωτο ατσάλι #2

Συμβουλές για τη συντήρηση των κοσμημάτων σας από ανοξείδωτο ατσάλι

Παρόλο που το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ένα ανθεκτικό υλικό για κοσμήματα, θα πρέπει να το φροντίζετε σωστά αν θέλετε να το διατηρήσετε λαμπερό και καινούργιο για πολλά χρόνια. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίζετε τα κοσμήματά σας από ανοξείδωτο ατσάλι:

  • Προσπαθήστε να καθαρίζετε τα κοσμήματά σας περίπου μία φορά το μήνα ή πιο συχνά αν λερώνονται. Ο συχνός καθαρισμός και η συντήρησή του θα το βοηθήσει να διαρκέσει πολύ καιρό.
  • Κρατήστε τα κοσμήματά σας μακριά από χημικές ουσίες όπως το λευκαντικό και τα απορρυπαντικά. Η τακτική έκθεση σε αυτά μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό
  • Αποθηκεύστε τα σε ξεχωριστές θήκες, ώστε να μην τρίβονται μεταξύ τους κατά την αποθήκευση. Αυτό θα τα προστατεύσει από γρατζουνιές και άλλες ζημιές που προκαλούνται από τριβές και χτυπήματα.
Συμβουλές για τη συντήρηση των κοσμημάτων σας από ανοξείδωτο ατσάλι

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΑΝΟΞΕΙΔΩΤΟ ΑΤΣΑΛΙ

Το ανοξείδωτο ατσάλι δεν είναι εύκολο να γρατζουνιστεί, να διαβρωθεί ή να αμαυρωθεί, αλλά μπορεί να γίνει θαμπό μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αν θέλετε τα κοσμήματά σας να διατηρήσουν τη νέα τους εμφάνιση, θα πρέπει να τα φροντίζετε σωστά. Δείτε πώς μπορείτε να το κάνετε:

Μέθοδος 1: Σαπούνι και νερό

Το σαπούνι και το νερό είναι άριστα για την απομάκρυνση των υπολειμμάτων και ελαίων.

  • Τοποθετήστε τα κοσμήματά σας από ανοξείδωτο ατσάλι σε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό. Προσθέστε τρεις σταγόνες υγρό σαπούνι.
  • Με ένα πανί τρίψτε απαλά τα κοσμήματά σας.
  • Για να απομακρύνετε τυχόν περιττούς ρύπους, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα με μαλακές τρίχες (όπως μια παλιά οδοντόβουρτσα).
  • Ξεπλύνετε τους ρύπους και το σαπούνι με καθαρό νερό και στεγνώστε τα κοσμήματά σας με ένα μαλακό πανί.

TIP: “ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊΤΕ ΟΔΟΝΤΌΚΡΕΜΑ, ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΈΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΆ ΓΥΑΛΊΣΜΑΤΟΣ. ΑΥΤΆ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΦΉΣΟΥΝ ΣΗΜΆΔΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΒΛΆΨΟΥΝ ΤΑ ΆΛΛΑ ΜΈΤΑΛΛΑ Ή ΤΙΣ ΠΈΤΡΕΣ ΣΤΑ ΚΟΣΜΉΜΑΤΆ ΣΑΣ.

Μέθοδος 2: Πανιά με μικροΐνες

Το σαπούνι και το νερό μπορούν να αφήσουν σημάδια στα κοσμήματα από ανοξείδωτο ατσάλι, αν δεν τα ξεπλύνετε σωστά. Για να καθαρίσετε γρήγορα τα κοσμήματά σας, ένα πανί από μικροΐνες και λίγο γράσο θα σας βοηθήσουν πολύ.

  • Με ένα μαλακό πανί μικροϊνών, τρίψτε απαλά τα κοσμήματά σας κατά μήκος για να απαλλαγείτε από τα υπολείμματα και τη σκόνη.
  • Για πιο επίμονες βρωμιές, χρησιμοποιήστε ένα υγρό πανί για περισσότερη δύναμη καθαρισμού.

Αν και το ανοξείδωτο ατσάλι γρατζουνιέται δύσκολα, θα πρέπει να τρίβετε το πανί μικροϊνών προς την κατεύθυνση των ινών του, για να αποφύγετε την ανάδευση μικρών σωματιδίων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μικροτριβές στα κοσμήματά σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα κοσμήματα απο ανοξειδωτο ατσαλι, Σας έχουμε άρθρο για

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του ανοξείδωτου ατσαλιού.

Σχετικά προϊόντα


Share:

Έχω απορία

Δεν είσαι μέλος?